24 uur offline met de Eiland Quest

Op 30 juni en 1 juli heb ik deelgenomen aan de try-out van de Eiland Quest van Vrijhaven Zwier. Het was echt zo’n mooie ervaring dat ik dit heel graag met jou deel in deze blog. 

Ik heb me opgegeven voor deze quest, omdat ik al langer wilde meedoen aan een stilte retraite. 

Daarnaast ben ik met het meedoen aan deze quest echt uit mijn comfortzone treden om de volgende redenen:

  1. Angst voor alleen zijn in het donker. Iets dat mij al mijn hele leven achtervolgt. Ik vond het nu op mijn 42ste het moment om deze angst een keer aan te gaan.
  2. Hekel aan kleine tentjes. Geloof me. Het tentje was klein.
  3. Ik hou van goede gesprekken. We verbleven van 16.00-05.30 uur alleen in stilte.
  4. Geen ochtend mens. We werden al om 05.30 uur gewekt.
  5. Een ochtendduik in de plassen moeten nemen. 

Ik weet uit ervaring al lang dat mijn groei buiten mijn comfortzone ligt en ging de uitdaging daarom ook graag aan. Het mooie van dit avontuur was dat ik:

  1. Helemaal geen angst heb gevoeld in het donker toen ik middenin de nacht even twee keer wakker werd. 
  2. Mijn hekel aan tentjes afwezig was. Ik heb hem Mindful opgezet om er vervolgens in alle rust uren lang in te zitten.
  3. Als Mindful Coach weet ik heel goed hoe ik moet verstillen, maar ik hou ook van praten en uren achter elkaar alleen in stilte zijn en zitten voor mij ook nieuw. Heel mooi om te ervaren wat dit mij heeft gebracht. Naarmate de tijd verstreek werd ik van binnen telkens kalmer en groeide het vertrouwen.
  4. 05.30 uur voelt voor mij normaal gesproken nog als nacht. Ik kon er nu meteen uit en trok mijn bikini met goede moed aan.
  5. Ik hou van een warme douche. Ik moest echt even een DREMPEL over om de plassen in te springen en ging er als allerlaatste in. De eerste vijf minuten vond ik verschrikkelijk. Uiteindelijk ben ik toch nog 15 minuten in het water gebleven en heb ik een stukje gezwommen.

Na de duik snel omkleden om bij het kampvuur op te warmen met een heerlijk ontbijt. We kregen een notitieblokje om wat te schrijven. Dit is wat ik als eerste opschreef:

-Ik ben fijn gezelschap (voor mezelf)
-Ik heb het goed
-Ik heb niks nodig
-Ik mag er zijn
-Ik ben
-Ik ben waar ik moet zijn
-Dit is MIJN leven
-Dit is mijn pad
-Niet denken, maar doen
-Heb vertrouwen

Tijdens mijn verblijf in de tent gaven de natuur en mijn omgeving mij telkens meer kalmte, innerlijke rust en vertrouwen. Het viel als een deken over mij heen en dat gevoel draag ik ook nu nog bij mij.

Alles in mij heen was in beweging, de rimpeling van de regendruppels in het water, het ruisen van het riet, de vogels in het water en in de lucht, het klotsen van het water, de bootjes die voorbij kwamen varen.

Ik voelde alles is in beweging, alles verandert, het een zet het ander in beweging, jij verandert, jij bent in beweging. Het is goed. Je vaart je eigen koers. Zing je eigen lied (dat resoneerde met de kwetterende en tjilpende vogels om mij heen). 

Ook bevond ik mij in goed gezelschap van mijzelf. Ik heb hartelijk om mijzelf moeten lachen, vol liefde en compassie. Om de tentharingen die ik heel gek had vastgezet, om mijn gedachten die een paar keer een rare sprong maakten. Ik zag een bijzondere school vissen voorbij zag komen, wat later duikers bleken te zijn. En zo waren er nog een paar van die kleine momenten. Alsof ik ze deelde met een vriendin, maar die vriendin dat was ik zelf.

Voor mij betekent juist deze ervaring heel veel. Dat ik nu op mijn 42e echt goed ben zoals ik ben. En daar zijn heel wat jaren aan investeren in persoonlijke ontwikkeling en groei aan vooraf gegaan. Ontzettend dankbaar dat ik deel mocht nemen aan deze meer dan geslaagde try-out 🙏🏼 Het was zo fijn samen en toch alleen in een tentje in stilte te verblijven te midden van de natuur 🏕🌧🌛

Zelfs na 10 dagen ben ik nog steeds HART aan het nagenieten van deze bijzondere Eiland Quest bij Zwier onder begeleiding van Ivo Sille ❤️

Wil jij ook graag ervaren hoe het is om Mindful te leven en meer zelfliefde te voelen?