In de stilte hoor je alles

Wanneer ben jij stil? En dan bedoel ik niet als je slaapt!

Hiermee bedoel ik:
Wanneer luister jij naar jezelf?
Wanneer luister jij ECHT naar jezelf..?

Het is veel moeilijker om stil te zijn dan te praten, om niks te doen in plaats van iets te doen, om alleen te zijn in plaats van samen te zijn.

👉🏼Gewoon even zitten. In stilte. Helemaal alleen.

Zonder enige afleiding. Geen Mensen. Geen Netflix. Geen laptop. Geen telefoon. Geen boek. Geen muziek. Geen gesprek. Alleen jij. Alleen met jouw gedachten. Gedachten die komen en gaan. Keer op keer. Zie ze als wolkjes aan de lucht die voorbij drijven. Merk ze op en laat ze weer gaan. Breng je aandacht weer terug naar je ademhaling om weer in het moment te komen,

En ja in stilte kan er spanning, stress en pijn voorbij komen. Gemis. Woede. Onmacht. Verdriet. Maar in stilte kan je ook plotseling worden overvallen door een warm gevoel van blijdschap, dankbaarheid en liefde. Het kan bij stilzitten en stilzijn altijd twee kanten uitgaan. Alles is goed. Alles mag er zijn. Observeer, erken en accepteer wat er is 🌸 Het gaat er om dat je even de tijd neemt om in contact te komen met jezelf en je lichaam.

Een ding is zeker. Alle sensaties, gevoelens, gedachten en emoties worden veel meer voelbaar als je in stilte bent. Ze komen naar de oppervlakte drijven. Merk het op en oordeel niet. Even tijd en ruimte voor jezelf creëren door naar binnen te keren 🧘🏽‍♀‍Alleen zitten met focus op je ademhaling. Zo simpel kan het zijn. Uit je hoofd in je lichaam om te voelen hoe het ECHT met je gaat 💛 Een vorm van zelfzorg en zelfliefde die we vaak overslaan.

Maar 1 keer per dag even tien minuten alleen in stilte zitten op een plek waar je niet gestoord wordt. Of drie keer per dag even drie minuten in stilte naar binnen keren. Een kleine verandering met een grote positieve impact op jouw leven.

Dat beloof ik ❤️ Durf jij de uitdaging aan? Probeer het eens 21 dagen en merk het verschil.