Hi! Ik ben Janine,

Mindful Life & Career Coach | Trainer & trotse moeder van drie prachtige kinderen uit drie generaties (1999, 2011, 2020).

Uit ervaring weet ik hoe moeilijk het kan zijn om een carrière en druk gezinsleven te combineren met alle uitdagingen erom heen.

Geluk en liefde gaan vaak hand in hand met de nodige spanning en zorgen. 

Het vinden en behouden van een fijne, gezonde werk privé balans blijft voor iedere werkende moeder een uitdaging, ook voor mij als Mindful Mom & Coach.

Intussen heb ik met 23 jaar ervaring in het ouderschap wel de nodige kennis en tools in handen voor een veel fijnere worklife balans in mijn leven.

Ik heb de nodige zelfkennis en erken en herken de signalen van mijn lichaam als ik uit balans ben. Ik weet hoe ik met spanning, onrust en stress van buitenaf of van binnenuit moet omgaan.

Voor mij is de sleutel: stoppen met hollen en starten met stilstaan.

Stilstaan bij wie ik ben, wat ik doe, waarom ik het doe, waar ik ben en met wie ik ben. Stilstaan kan je leren. Als ik het kan, kan jij het ook

Mijn 40e levensjaar stond op zijn kop door een nieuwe stressvolle baan bij een start-up en een verdrietige miskraam in diezelfde periode. Ik balanceerde op het randje van een burn-out en ben heel kritisch gaan kijken naar mijn leven.

In goed overleg ben ik gestopt met mijn baan. Coaching in combinatie met Yoga, Mindfulness, dagelijks wandelen in de natuur en verdere verdieping in Positieve Psychologie en Mindset heeft veel bijgedragen aan mijn proces. 

Ik leerde mezelf nog veel beter kennen en ben heel bewust opnieuw keuzes gaan maken. Keuzes die passen bij wie ik ben en voortvloeien vanuit mijn belangrijkste waarden: vrijheid, vertrouwen, verbinding.

In mijn werk als coach en ondernemer komt nu alles samen.

Mijn liefde voor mooie gesprekken met mooie mensen, persoonlijke ontwikkeling & groei, wandelen in de natuur en het verlangen iets positiefs bij te dragen aan de levens van andere drukbezette werkende ouders.

In 2021 heb ik mijzelf ingeschreven bij de kamer van koophandel en gestart met mijn eigen praktijk: Mindful Mom Company.

Coaching & Training voor moeders die door het leven hollen en vergeten om ook stil te staan.

De afgelopen jaren heb ik, in aanloop hiernaar toe, de volgende opleidingen, cursussen en trainingen gevolgd (allen HBO niveau) en succesvol afgerond:

  • DISC en Drijfvering Certificering – (oktober 2022) – Talent First
  • Mindfulness Trainer en ACT Coach jaar 2 (2022) – Academie voor Leven
  • Specialisatie Mindfulness voor kinderen en jongeren (april 2022) – Academie voor Leven
  • Mindfulness & Compassie Coach jaar 1 (2021) – Academie voor Leven
  • Specialisatie Coachen met RET (2021) – ICM
  • HBO Programma Talentmanagement: Loopbaancoaching – Persoonlijk Leiderschap – Talentmanagement (2020) – NTI
  • Opleiding Yoga & Psychologie (2019) – Godaya Komen
  • Training Flow Consultant (2019) – Geodomein

Als gecertificeerd Mindful Life & Career Coach | Trainer help ik met veel liefde drukbezette (ambitieuze) ouders bij het creëren van een fijne werk privé balans in hun leven.

Balans tussen ambities en zorgen voor de kinderen balans in professionele- en persoonlijke ontwikkeling & groei. Balans tussen tijd & ruimte voor jezelf, jouw kind(eren), partner, familie en vrienden. 

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? 

Klik op de button hieronder en boek jouw intake (een eerste kennismaking is vrijblijvend en zonder kosten):

Ben je benieuwd naar mijn hele verhaal?

Lees dan hieronder verder…

Op mijn 32e had ik al een zoon van 12 en werd ik voor de tweede keer moeder. Ik had tot in mijn 40e een dynamische carrière en druk sociaal leven. Ik verdiende een goed salaris met veel leuke extra’s en incentives, reed in nieuwe leaseauto’s en maakte veel kilometers. Ik wilde veel, deed veel en moest veel. Vooral van mezelf. Alles ging snel even erbij of tussendoor. Door mijn tomeloze hoge energie vergat ik soms zelfs letterlijk te ademen.

Ik leefde voornamelijk op de automatische piloot en was in mijn hoofd continu gericht op de toekomst en het maken van nieuwe stappen en plannen. Altijd maar hollen, haasten en najagen, altijd maar meer willen. Goed was niet goed genoeg, het kon tenslotte toch altijd beter? Een van mijn werkgevers noemde me gekscherend, maar tegelijkertijd bloed serieus ooit eens ‘rupsje nooit genoeg’.

Intussen werd ik telkens ongelukkiger. Op mijn 37e stond ons gezinsleven op zijn kop door een ingrijpende verdrietige gebeurtenis. Snakkend naar ontspanning besloot ik Yoga een kans te geven. Wat een verademing, het bracht mij zoveel meer dan ontspanning! In diezelfde periode ontdekte ik de rust die dagelijks wandelen, geleide meditaties en mindfulness mij gaven. Ik kwam langzaam weer in contact met mijn lichaam en gevoel.

Tijdens een loopbaantraject werd duidelijk dat ik in mijn toenmalige baan nog steeds deed waar ik echt heel goed in was, maar dat ik hier niet langer mijn energie meer uithaalde. De rol van ‘salesmeisje’ voelde oppervlakkig, leeg en als het telkens opvoeren van hetzelfde kunstje. Uit een prachtige biografische schrijfopdracht kwam duidelijk naar voren dat de rode draad en energiegever in mijn leven en carrière het intermenselijke contact is.

Ik ben open, toegankelijk, positief en oprecht. Ik geef iedereen een kans (ook een tweede) en biedt een luisterend oor. Hierdoor maak ik echt verbinding en ben ik in staat om snel een vertrouwensband op te bouwen. 

Zowel in mijn privé leven als carrière heb ik zoveel mooie, vaak openhartige en diepgaande gesprekken gehad met mooie mensen. Vaak werkende moeders net als ik met dezelfde uitdagingen in hun leven. Van dit soort openhartige gesprekken, daar kreeg en krijg ik veel energie van. Daar krijg ik energie van, daar ga ik van stralen, daar word ik heel blij van.

Vanaf mijn 37e begon ik na de uitkomst van het loopbaantraject bewust andere keuzes te maken. Ik veranderde stapsgewijs de richting van mijn carrière van sales en diensten naar mensgericht werken en ging de arbeidsbemiddeling in met als droom ooit de overstap naar coach te kunnen maken. Het werd een hobbelige weg. Een weg met scherpe bochten. Een weg van uit de bocht vliegen, van vallen en opstaan. Maar ook een weg vol mooie ervaringen, levenslessen en kansen.

Ik geloof dat we hier zijn om te leren en te groeien en dat je altijd een keuze hebt. Ik heb de keuze gemaakt om de afgelopen jaren heel veel in mijzelf te investeren en mijn hart te volgen om te komen waar ik nu sta.

Welke keuze ga jij maken? Blijf je aanmodderen of kies je voor een duurzame positieve verandering in jouw leven? Het is aan jou. 

 

Als Mindful Life & Career Coach help ik drukbezette (ambitieuze) moeders – net als jij – bij het vinden van rust, vertrouwen (werk)geluk en balans in leven & loopbaan. Ik doe nu wat ik het allerliefste doe en daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Wie weet kan ik ook jouw leven positief raken. Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan verder bij mijn aanbod.